duminică, 15 aprilie 2012

Cunicultura în 2 vorbe


Cresterea iepurilor
Creșterea iepurilor
Cunicultura, cum este denumită pe limba oamenilor deștepți creșterea iepurilor, este o ocupație dezvoltată foarte bine în Europa, care, de altfel, realizează peste trei sferturi din producția mondială.



Carnea de iepure este ușoară și gustoasă, imposibil de confundat cu orice alt fel de carne din alimentația noastră.

Organoleptic, carnea de iepure se aseamănă cu cea de pasăre, este săracă în grăsimi și lipsită aproape cu totul de colesterol, fapt care o recomandă în alimentația celor pe care diverse afecțiuni medicale îi silesc să urmeze anumite regimuri alimentare.

Franța și Italia conduc în prezent topul țărilor consumatoare de carne de iepure, Franța fiind de altfel și o producătoare fruntașă în domeniu.

În România, creșterea iepurilor este încă destul de puțin practicată, ceea ce a ferit-o momentan de subtilele lovituri ale concurenței, consacrate sub numele de scenă de gripă aviară, pesta porcină sau boala vacii nebune.

Iepurii, după cum se știe, se înmulțesc foarte repede, având o perioadă de gestație de numai o lună, se hrănesc cu furaje accesibile, după cum vom vedea, și nu necesită un spațiu foarte mare, putând fi crescuți în încăperi, chiar și în cuști supraetajate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu